понеділок, 3 грудня 2012 р.


Зустрічі
ПОМІЖ РЯДКАМИ
29 листопада у Народному домі «Просвіта» з ініціативи приватного підприємця, власниці магазину «Книги» Анастасії Курінової  проведено літературну зустріч з гостем із Закарпаття, письменником, журналістом, членом Асоціації українських письменників Мирославом Дочинцем. У 2004 році лауреат Міжнародної літературної премії «Карпатська корона». Цьогоріч отримав відзнаку «Золотий письменник України».
МИРОСЛАВУ НА ПАМ'ЯТЬ ПРО ДОЛИНЩИНУ
За вікнами місцевої «Просвіти» вже вечоріло, коли в залі тільки-но почали сходитись прихильники творчості письменника. Поміж багатьох знайомих облич ввійшов чоловік з яскраво вираженим поглядом та ввічливо вітався до присутніх. Це був Мирослав Дочинець. Його перша та відома книга, яка принесла йому успіх «Многая літа, благая літа» стала цілющим еліксиром, для широкого кола читачів, настояного на життєвих порадах та історіях. В ній описуються заповіді 104-річного Андрія Ворона як жити довго в щасті та радості.
На зустрічі Мирослав розповів коротко про себе, про магічну силу пера та всі тонкощі своїх збірок.
І от в руках письменника книга під назвою «Руки і душа». В ній оповідається про історію жінок, що перемагають. Оскільки більшу частину аудиторії займали представниці прекрасної статі, то письменник знав чим зацікавити ніжну та  ліричну душу жінки.
Посеред інших багатьох книг слід назвати такі як: роман «Криничар», «Книга духовної мудрості», «Вічник», «Хліб і шоколад», «Булава і серце» та багато інших.
Час невпинно пробігав, а запитання до Мирослава Дочинця із глибини глядацького залу линули один за одним.
На запитання письменника, що для нього є джерелом натхнення, пан Мирослав відповів легко та просто: «Я його знаходжу всюди, в природі, в спілкуванні та роздумах людських стосунків, в душі кожного, яка відкривається щирістю».
Всі книги автора черпають високих духовних моралей, в них переважають теми на служіння, гідність, віру, надію й любов. Більше десятка книг, деякі з них перекладені іноземними мовами  вже побачили світ та знайшли свого читача.
Досить пронизлива та повчальна фраза запам’яталась від відомого письменника: «В цьому світі немає друзів чи ворогів. Кожен, хто приходить в наше життя відіграє в тій чи іншій мірі роль учителя».
Творча зустріч добігала кінця. Письменик не плишив без подарунка наш славний Прикарпатський край та отримав від організатора вечора Анастасії Яківної квіти та книгу про Долинщину.
Секретар міської ради Віктор Гошилик привітав гостя та подякував  за цікаву зустріч учасникам та організаторам заходу.
Святкову програму вела поетеса Оксана Сподар. Всі присутні з неймовірно переповнюючи ми щасливими емоціями ділились враженнями в черзі за автографом. Такі зустрічі спонукають народ до більш душевних цінностей, які ніяк простим пересічним так просто не вловити між рядками.
                          

Немає коментарів:

Дописати коментар