четвер, 15 листопада 2012 р.

ОПЕРАЦІЯ "ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЕЬОГО РУХУ"

Програми
ДЕСЯТИЛІТТЯ ДІЙ З БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ
На Долинщині в рамках тижня безпеки дорожнього руху, який триває з 12 по 18 листопада, проводили профілактичні та заходи безпеки на шляхах для водіїв і пішоходів. Ще в 2010 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, якою проголосила 2011- 2020 роки Десятиліттям дій з безпеки дорожнього руху.
Вівторок 13-го, ніякі містичні цифри та погані погодні умови не стали перепоною для працівників державної автоінспекції у вирішенні поставленого завдання. На проспекті Незалежності, неподалік супермаркету «Колібріс», працівники ДАІ зупиняли власників авто та перехожих, перевіряючи їх на знання правил дорожньої руху та надаючи їм рекомендації і вкрай важливі настанови.
У рамках підготовки до проведення тижня безпеки дорожнього руху під гаслом «Безпека на дорогах залежить від кожного» працівники ДАІ виконали ряд завдань. Для профілактики начальник ВДАІ Віктор Іваськів провів низку заходів, у ході яких до справи залучили працівників освіти, духовенство, інших організацій. У результаті в навчальних закладах та установах будуть проводити лекції  з правил безпеки дорожнього руху. З ініціативи працівників державтоінспекції 17-18 листопада в усіх храмах району відправлятимуть поминальні панахиди та молебні за померлими в дорожньо-транспортних пригодах.
Мета програми «Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху» забезпечити передумови для суттєвого скорочення людських втрат на автомобільних дорогах.
Під час Тижня безпеки дорожнього руху Державтоінспекція проведе профілактичні заходи під умовними назвами «Пішохід на дорозі», «Мобільний телефон», «Ремінь безпеки».
За словами начальника ВДАІ Віктора Іваськіва, передбачити автокатастрофу того чи іншого масштабу неможливо, проте запобігти цьому явищу можна та є наразі основним їхнім завданням. А основними причинами ДТП є перевищення встановленої швидкості руху, порушення правил проїзду перехресть, обгону, маневрування та керування транспортними засобами в нетверезому стані.
Кожен з нас повинен знати й  чітко запамятати, що саме пильність та уважність на дорозі зменшують ризики дорожньо-транспортних пригод. Бережіть себе та своїх рідних, бо життя – безцінне.

Немає коментарів:

Дописати коментар