четвер, 15 листопада 2012 р.

ГОРДІСТЬ КАРПАТСЬКОГО КРАЮ, ДОРОГА ЗЕМЛЯЧКА - НАТАЛІЯ НАУМ

Памяті земляків
ВЕЧІР СПОГАДІВ
Наш край – це куточок краси та величі. Там, де небо пригортається над бистроплинною гірською річкою, там де світанки напуваються солодкими росами, а ночі п’янкими любовними пахощами і народжуються чисті серцем та щирі душею майбутні поети, артисти, письменники. Однією з знаменитих постатей Прикарпаття є відома народна артистка України, уродженка  Старого Мізуня – Наталія Наум. В честь такої видатної жінки в її рідному селі вперше було започатковано проведення районного конкурсу драматичних колективів, що стане тепер доброю традицією й теплим спогадом за дорогою землячкою.
Огляд – конкурс розпочався в Будинку культури Старого Мізуня з так званої  мультимедійної години під назвою «Найвище призначення на землі», яку провела місцева бібліотекар Ольга Гладич. Це були кадри зі спогадів, куди поринули усі присутні та ще глибше ознайомились з внутрішнім світом та переживаннями, надіями й сподіваннями акторки. Попри весь драматизм і трагізм життя Наталія Наум була надзвичайно щасливою й привітною людиною. Любити життя у всіх його проявах та близьких  людей було основним призначенням та покликом артистки.
14 січня 2013 року виповнюється 80 років  від дня народження нашої землячки. І є великим духовним багатством увіковічення її імені в памяті земляків.
Метою конкурсу є популяризація драматичного мистецтва в нашому районі, збагачення репертуару кращими творами української драматургії, покращення професійної та виконавської майстерності драматичних колективів та залучення до них якомога більше талановитої молоді.
На огляді було представлено шість драматичних колективів, зокрема: БК Старий Мізунь та клуби сіл: Новошин, Новоселиця, Пшеничник, Новий Мізунь та Пациків.
Від району до складу журі входили: начальник відділу культури районної державної адміністрації Володимир Гібчинський та методист районного Народного дому, секретар журі Світлана Петрів.
Члени журі представляли : Мирослава Ружевич – головний режисер КМЗ РНД, Лариса Шевчук – провідний спеціаліст відділу культури, директор районного Народного дому – Іван Кондрин, режисер народного  аматорського театру Вигодського БК – Богдан Мельник та художній керівник ЦКіД
 На святі також була присутня гостя з області – методист ОНМУКП з драматичного театру Наталія Штиркало.
Учасники драматичних колективів представляли уривки творів легенд українського пера – Тараса Шевченка - « Невільник», Нечуя Левицького – «Кайдашева сімя», Лесі Українки – «Лісова пісня», проводились інсценізації за творами  Василя Стефаника та Степана Васильченка – « Пусти мене моя мати на вулицю погуляти».
Святкову програму вели учасники театру-студії «Талант» БДЮТ Сніжана Луців та Мирослава Андрусів.
Великою приємністю є те, що жителі нашого краю вміють зберегти те світло любові, що залишила по собі відома любимиця акторського мистецтва. Надалі ж огляд-конкурс відбуватиметься в  наступних селах району.
Як підсумок на завершення проводитиметься заключний етап в Долині, в грудні, де на сцені Будинку культури на переможців очікуватимуть призові місця,дипломи й цінні подарунки.

Немає коментарів:

Дописати коментар