суботу, 3 листопада 2012 р.


Спорт


ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ В ДОЛИНІ
2 листопада місто Долина (Івано-Франківська обл.) приймало командний чемпіонат України з греко-римської боротьби. Долині є чим пишатись, адже колишні вихованці ДЮСШ тепер  олімпійці, які мали честь  боротися на XXIX Олімпійських іграх в Пекіні - наш долинянин  Олександр Чернецький, а XXX Олімпійські ігри в Лондоні представляв Василь Рачиба.
Організовували змагання дирекція спортивної школи та заслужений тренер України Степан Чернецький. В них взяло участь 7 команд: №1 і №2 (збройні сили України), спортивне товариство України,  спортивне товариство «Динамо»,  спортивне товариство «Спартак», спортивне товариство Міністерства освіти, спортивне товариство «Колос». Змагання набули статусу особисто-командного. В колонах крокували чемпіони та призери України, Європи та Світу серед юнаків, молоді та дорослих. Поміж них 8 майстрів Міжнародного класу.
В залі були присутні почесні гості, тренери, представники влади, преса.
З вітальним словом виступили перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Плотніков, міський голова Володимир Гаразд, голова управління в справах сім’ї молоді та спорту облдержадміністрації Павло Калитка, начальник райвідділу освіти Володимир Сподар, державний тренер України з греко-римської боротьби, представник України в справах сім’ї, молоді та спорту Віталій Волошин, головний тренер національної збірної України Олександр Котовий.
Такі змагання Долинщина приймає вперше за всю історію спорту. І було великою честю стояти поруч з підкорювачами спортивних вершин: першим у незалежній Україні чемпіоном світу Рустамом Аджі; призером Олімпійських ігор в Атланті (1996 рік), дворазовим чемпіоном Європи (1987, 1996), володарем Кубка світу, триразовим чемпіоном СРСР Андрієм Калашниковим; учасником Олімпійських ігор в Пекіні (2008), володарем Кубка світу Олександром Чернецьким; заслужениим тренером України, чемпіоном Європи з класичної боротьби (1968)  Володимиром Новохатько, який працював у Долинській ДЮСШ.
В результаті змагань перше місце здобула команда збройних сил України №2, друге – їхня команда №1 та третє – спортивне товариство «Динамо».

Немає коментарів:

Дописати коментар